maandag 30 maart 2015

appelkruimeltaart

ik heb hier al een aantal keer meegegeven dat ik appel een heel dankbaar product vind om mee te bakken...
toen ik een paar dagen geleden in de koelkast keek zag ik appeltjes liggen die niet meer echt bruikbaar waren om op te eten maar wel om er een heerlijke zoete taart mee te bakken

op een blog die ik al een tijdje volg, http://zoetenverleidelijk.blogspot.be/, kwam ik een leuk receptje tegen die niet veel tijd in beslag neemt en die bovendien echt wel heerlijk is.

op een klein half uurtje zit de taart in de oven en 2 uur later is hij echt waar heerlijk om te serveren

wat hebben we nodig
5 appels
195 gr kristalsuiker
1 tl gemalen kaneel
150 gr koude boter
100 gr zachte boter
350 gr bloem gezeefd
2 tl bakpoeder
1 ei

een springvorm met diameter 24 cm

hoe maken we het
verwarm de over voor op 165°

shil de appels allemaal in dunnen plakjes
meng 45 gr suiker en meng hieronder 1 tl kaneel door
bestrooi de appels hiermee en bak ze met een klein klontje boter in de pan tot ze zacht zijn
draai ze wel regelmatig om en laat ze nadien afkoelen

meng 200 gr bloem, 1 tl bakpoeder, 75 gr suiker en 140 gr koude boter in blokjes met je vingers tot kruimels.
zet de kom met kruimels afgedekt in de koelkast

doe 100 gr zachte boter samen met 75 gr kristalsuiker in een kom en mix tot je een romig mengsel bekomt.
voeg het ei toe en klop goed door
als laatste voegen we 150 gr bloem, 1 tl bakpoeder en 1 el melk toe aan het mengsel en mengen goed

meng de bakvorm in en strijk het mengsel uit over de bodem van de bakvorm
zorg dat alle randen en hoeken goed opgevuld zijn

spreid daarna de appelschijfjes uit op het deeg en druk lichtjes aan

strooi daarna de kruimels over de appels heen

bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven

laat het afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt

resultaat
 
 
smakelijk!
 
liefs
ohladybake

4 opmerkingen:

  1. Hoi! Wat een ontzettend lekkere taart heb je er van gemaakt, ik krijg er meteen zin in! Heel erg leuk :) Groetjes Tessa (van Zoet & Verleidelijk)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hoi tessa, bedankt.
    ziet er inderdaad iets anders uit dan jouw taart maar de smaak is (was) ongelooflijk lekker....
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Appeltaart moet je eigenlijk als je kinderen hebt altijd gaan maken. Kinderen van tegenwoordig eten veel te veel snoep en vette dingen. Het is leuker als je ze kan leren om van dit soort gezonde lekkernijen te gaan houden!

    BeantwoordenVerwijderen