feest!
vorige week maandag, de dag dat de herfst begon, ben ik voor de 2de keer tante geworden!
mijn zus, liesellove, en haar man zijn de trotse ouders geworden van een zoontje: Baptiste
het heeft lang op zich laten wachten maar nu hij er eindelijk is, zijn we allemaal apetrots!
we hadden al in het ziekenhuis een bezoekje gebracht maar de mijn liefdochters kwamen maar vrijdag naar huis dus kon een bezoekje voor hen niet ontbreken
en om dat kleine wondertje welkom te heten, wou ik natuurlijk meteen een taart bakken om ons bezoek nog feestelijker te maken!
maar ik ga niet langer schrijven want wil gewoon jullie laten meegenieten van dit kleine wonder!
wat hebben we nodig
140 gr bloem + wat extra voor de springvorm
1 tl baksoda
1/2 tl zout
1 tl kaneelpoeder
1/4 tl nootmuskaat
200 gr kristalsuiker
125 ml zonnebloemolie
2 eieren
2 middelgrote penen
200 gr philadelphia kaas
125 gr ongezouten boter
1 tl vanille extract
250-375 gr poedersuiker
hoe maken we het
verwarm de oven voor op 165°
bekleed de bodem van de springvorm in met bakpapier en besmeer met boter alsook de randen
bestuif dit alles met wat bloem
meng met een klopper de bloem, nootmuskaat, kaneel, zout en baksoda
rasp de wortelen heel fijn
mix de suiker, eieren en olie in een kom tot je een schuimig mengsel bekomt
voeg het bloemmengsel toe en meng goed door en voeg als laatste de wortels toe
vul de springvorm met het wortelmengsel en laat 40-45 minuten bakken in de oven
laat de taart iets afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt
ondertussen maken we de cheese frosting
klop in de keukenrobot de boter met de philadelphia kaas tot je geen beide ingrediënten nog apart kan zien
voeg daarna de bloemsuiker toe
proef regelmatig of het zoet genoeg is
voeg daarna het vanille extract toe en zet dit in de koelkast
als de taart volledig is afgekoeld, snij je hem mooi in 2 helften
de ene helft besmeer je met wat cheese frosting en leg je de andere helft er terug op
de rest van de taart besmeer je met de cheese frosting en kan je decoreren naar wens
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
mijn zus, liesellove, en haar man zijn de trotse ouders geworden van een zoontje: Baptiste
het heeft lang op zich laten wachten maar nu hij er eindelijk is, zijn we allemaal apetrots!
we hadden al in het ziekenhuis een bezoekje gebracht maar de mijn liefdochters kwamen maar vrijdag naar huis dus kon een bezoekje voor hen niet ontbreken
en om dat kleine wondertje welkom te heten, wou ik natuurlijk meteen een taart bakken om ons bezoek nog feestelijker te maken!
maar ik ga niet langer schrijven want wil gewoon jullie laten meegenieten van dit kleine wonder!
wat hebben we nodig
140 gr bloem + wat extra voor de springvorm
1 tl baksoda
1/2 tl zout
1 tl kaneelpoeder
1/4 tl nootmuskaat
200 gr kristalsuiker
125 ml zonnebloemolie
2 eieren
2 middelgrote penen
200 gr philadelphia kaas
125 gr ongezouten boter
1 tl vanille extract
250-375 gr poedersuiker
hoe maken we het
verwarm de oven voor op 165°
bekleed de bodem van de springvorm in met bakpapier en besmeer met boter alsook de randen
bestuif dit alles met wat bloem
meng met een klopper de bloem, nootmuskaat, kaneel, zout en baksoda
rasp de wortelen heel fijn
mix de suiker, eieren en olie in een kom tot je een schuimig mengsel bekomt
voeg het bloemmengsel toe en meng goed door en voeg als laatste de wortels toe
vul de springvorm met het wortelmengsel en laat 40-45 minuten bakken in de oven
laat de taart iets afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt
ondertussen maken we de cheese frosting
klop in de keukenrobot de boter met de philadelphia kaas tot je geen beide ingrediënten nog apart kan zien
voeg daarna de bloemsuiker toe
proef regelmatig of het zoet genoeg is
voeg daarna het vanille extract toe en zet dit in de koelkast
als de taart volledig is afgekoeld, snij je hem mooi in 2 helften
de ene helft besmeer je met wat cheese frosting en leg je de andere helft er terug op
de rest van de taart besmeer je met de cheese frosting en kan je decoreren naar wens
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Proficiat, tanteke! :)
BeantwoordenVerwijderendank je myriam!
VerwijderenEen hele, hele dikke proficiat met de geboorte van je neefje!
BeantwoordenVerwijderenHij ziet er een gezonde wolk van een baby uit.
En die taart ziet er ook echt fantastisch uit. Maar los daarvan vind ik het fantastisch van jou dat je voor deze gelegenheid deze taart gebakken hebt. Want, ik spreek uit ervaring, zo'n geste van iemand binnen je (familie)kring vergeet je als moeder nooit meer.
Ik wens jou en je familie een mooie toekomst met deze 'nieuwe telg'.
xxx
dank je voor deze mooie woorden!
VerwijderenProficiat, ziet er een schattig manneke uit ;-) Hij heeft wel chance met zo'n tante die steeds lekkere taarten op tafel tovert!
BeantwoordenVerwijderendank je Sarah! liefs
VerwijderenOooh zo schattig! Proficiat voor jou en natuurlijk ook voor de trotse ouders! Ik wist niet dat Liesellove je zus was! Wat is de blogwereld (soms) klein!
BeantwoordenVerwijdereninderdaad...de wereld is klein :-)
VerwijderenVan harte!!
BeantwoordenVerwijderendank je Emma! Liefs
VerwijderenZo'n lief manneke! Proficiat aan de tante, maar ook aan de ouders :-)
BeantwoordenVerwijderendank je fieke! Liefs
VerwijderenProficiat! Wat een schatje! Die cheese frosting moet ik eens uittesten want de laatste keer dat ik deze gemaakt heb, was het geen succes vond ik. Thanks!
BeantwoordenVerwijderenIs inderdaad niet zo eenvoudig! Deze was heel lekker! Liefs
VerwijderenOh wat een dutsje! Zo lief! & proficiat ermee hé ;) De taart zal vast wel gesmaakt hebben (kan ook niet anders denk ik , ziet er super uit :D )
BeantwoordenVerwijderenWat lief van je! Dank je! Liefs
Verwijderenooh, wat schattig! ;D
BeantwoordenVerwijderenis hij zeker!
Verwijderenliefs