feest!

vorige week maandag, de dag dat de herfst begon, ben ik voor de 2de keer tante geworden!

mijn zus, liesellove, en haar man zijn de trotse ouders geworden van een zoontje: Baptiste
het heeft lang op zich laten wachten maar nu hij er eindelijk is, zijn we allemaal apetrots!

en zeg nu zelf: is het geen schatje?


we hadden al in het ziekenhuis een bezoekje gebracht maar de mijn liefdochters kwamen maar vrijdag naar huis dus kon een bezoekje voor hen niet ontbreken

en om dat kleine wondertje welkom te heten, wou ik natuurlijk meteen een taart bakken om ons bezoek nog feestelijker te maken!

maar ik ga niet langer schrijven want wil gewoon jullie laten meegenieten van dit kleine wonder!

wat hebben we nodig
140 gr bloem + wat extra voor de springvorm
1 tl baksoda
1/2 tl zout
1 tl kaneelpoeder
1/4 tl nootmuskaat
200 gr kristalsuiker
125 ml zonnebloemolie
2 eieren
2 middelgrote penen

200 gr philadelphia kaas
125 gr ongezouten boter
1 tl vanille extract
250-375 gr poedersuiker

hoe maken we het
verwarm de oven voor op 165°

bekleed de bodem van de springvorm in met bakpapier en besmeer met boter alsook de randen
bestuif dit alles met wat bloem

meng met een klopper de bloem, nootmuskaat, kaneel, zout en baksoda

rasp de wortelen heel fijn

mix de suiker, eieren en olie in een kom tot je een schuimig mengsel bekomt

voeg het bloemmengsel toe en meng goed door en voeg als laatste de wortels toe

vul de springvorm met het wortelmengsel en laat 40-45 minuten bakken in de oven

laat de taart iets afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt

ondertussen maken we de cheese frosting
klop in de keukenrobot de boter met de philadelphia kaas tot je geen beide ingrediënten nog apart kan zien
voeg daarna de bloemsuiker toe
proef regelmatig of het zoet genoeg is
voeg daarna het vanille extract toe en zet dit in de koelkast

als de taart volledig is afgekoeld, snij je hem mooi in 2 helften
de ene helft besmeer je met wat cheese frosting en leg je de andere helft er terug op

de rest van de taart besmeer je met de cheese frosting en kan je decoreren naar wens

resultaat


smakelijk

liefs
ohladybake

Reacties

  1. Een hele, hele dikke proficiat met de geboorte van je neefje!
    Hij ziet er een gezonde wolk van een baby uit.

    En die taart ziet er ook echt fantastisch uit. Maar los daarvan vind ik het fantastisch van jou dat je voor deze gelegenheid deze taart gebakken hebt. Want, ik spreek uit ervaring, zo'n geste van iemand binnen je (familie)kring vergeet je als moeder nooit meer.

    Ik wens jou en je familie een mooie toekomst met deze 'nieuwe telg'.
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Proficiat, ziet er een schattig manneke uit ;-) Hij heeft wel chance met zo'n tante die steeds lekkere taarten op tafel tovert!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh zo schattig! Proficiat voor jou en natuurlijk ook voor de trotse ouders! Ik wist niet dat Liesellove je zus was! Wat is de blogwereld (soms) klein!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo'n lief manneke! Proficiat aan de tante, maar ook aan de ouders :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Proficiat! Wat een schatje! Die cheese frosting moet ik eens uittesten want de laatste keer dat ik deze gemaakt heb, was het geen succes vond ik. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is inderdaad niet zo eenvoudig! Deze was heel lekker! Liefs

      Verwijderen
  6. Oh wat een dutsje! Zo lief! & proficiat ermee hé ;) De taart zal vast wel gesmaakt hebben (kan ook niet anders denk ik , ziet er super uit :D )

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts