bavarois
hola,
zo begroeten we elkaar in Spanje...
het lijkt alweer een eeuwigheid geleden die vakantie!
maar we hebben het gehad en kunnen er weer tegenaan voor de komende maanden
en ja, een hoofd vol ideeën om lekkere dingen te maken!
dus hou mijn blog zeker in de gaten!
aangezien ik de kriebels terug te pakken heb om te bakken, wou ik vrijdagnamiddag een bakmarathon houden...en dat is toch wel een beetje gelukt
ik heb zachte witte pistolets gebakken, een suikerbrood en een heerlijke bavarois taart
en ja, de keuken die zag er verschrikkelijk uit maar het was de moeite waard!
aangezien mijn mama in juli jarig was, wou ik haar dus verrassen met de bavarois taart
een taart die eenvoudig te maken is, maar waar toch wat werk in kruipt
bron: jeroen meus
wat hebben we nodig (4 personen)
taartbodem
200 gr witte chocolade
100 gr bastognekoeken
stukje boter
bavarois
500 gr gemengd rood fruit (diepvries)
350 gr suiker voor confituur
150 gr kristalsuiker
3 eieren
5 dl melk
5 dl room
2 vanillestokjes
8 blaadjes gelatine
fruitcoulis
150 gr coulis van rood fruit
2 blaadjes gelatine
frambozen
extra materiaal
springvorm met diameter 23 cm
bakpapier
hoe maken we het
leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier
de rand van de springvorm vet je in met wat boter en bekleef dit ook met bakpapier
smelt de chocolade au bain marie en verkruimel de bastognekoeken met de hand
voeg de kruimels toe bij de gesmolten chocolade en meng goed
doe dit mengsel in de springvorm en zorg dat de volledige bodem bedekt is
zet in de frigo om op te stijven
week de gelatineblaadjes in koud water
doe de rode vruchten samen met de suiker en een pot en breng op een matig vuur aan de kook.
laat 15 minuten pruttelen zodat het fruit mooi zacht wordt
meng de dooiers van de eieren samen met de suiker tot een ruban
verwarm ondertussen de melk op een matig vuur
snij de vanillestokken in 2, haal de vanillezaadjes eruit en voeg samen met de stengsels toe aan de melk en laat de melk koken
haal de melk van het vuur, verwijder de vanillestengels en voeg dit mengsel toe aan het dooiermengsel
laat rustig kloppen tot het mengsel volledig is afgekoeld
haal de rode vruchten van het vuur en mix deze in een blender tot een gladde coulis
zeef door een handdoek dit mengsel zodat we een gladde coulis overhouden
zet hiervan 150 gr opzij voor de afwerking van de taart
klop de room half op tot yochurtdikte en spatel dit door het bavaroismengsel
roer goed om en doe dit dan bovenop de taartbodem
zet de taart zeker nog 4 uur in de koelkast tot hij volledig opgesteven is
afwerking van de taart
week de gelatine blaadjes in koud water
voeg ze toe aan de resterende coulis en meng goed door
haal de taart uit de koelkast en giet over de taart
versier de taart met wat frambozen of ander rood fruit
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Delicioso, me encanta! (om nog even in de Spaanse sferen te blijven... ;-))
BeantwoordenVerwijderenEen prachtig resultaat, het water loopt me in de mond. En heel leuk versierd, ook!
dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenhet kost wat tijd en energie maar echt heel lekker!
Aha een Meuske, dat kan nooit slecht zijn hé! :D & leuk bedacht om zo één spiesje te versieren!! :D
BeantwoordenVerwijderendat van meus is altijd wel lekker en te doen om te maken
Verwijderendank je voor het complimentje
liefs