amandel - citroen
ik zie heel veel voorbij komen op blogs, pinterest, mijn kook(bak)boeken maar met het warme weekend had ik niet veel zin om lang in de keuken te staan
ik wou gewoon zoals iedereen genieten van het mooie weer
na wat twijfelen ben ik maar voor deze simpele cake gegaan
aan een lekkere cake is niet zoveel werk maar het is wel 1 van de eenvoudigste zoetigheden die er bestaan om te maken
ik wou natuurlijk niet zomaar een cake want ik zie zoveel blogs die schrijven over de gewonen vanille cake
nee: ik wou een cake met een smaakje
en niet zomaar de gewone quatre quart cake een aangezien het nog steeds zomer is, alhoewel je het met dit herfstweer niet zou zeggen, wou ik een frisse cake dus daarom deze amandel - citroen cake
wat hebben we nodig
225 gr zachte boter
225 gr kristalsuiker
4 eieren
85 gr bloem
225 gr amandelpoeder
1 tl amandelextract
110 ml citroensap
fijn geraspte schil van 2 citroenen
springvorm of cakevorm
hoe maken we het
verwarm de oven voor opo 180°.
beboter de cakevorm goed in met boter en wat bloem zodat de cake na het bakken eenvoudig kan verwijderd worden
klop de boter samen met de kristalsuiker tot een wit mengsel
klop daarna 1 voor 1 de eieren er door.
na elke toevoeging wel goed doorkloppen
voeg het amandelextract en het amandelmeel toe en klop goed door
spatel de bloem doorheen het mengsel en tenslotte het citroensap
schep het beslag in de beboterde cakevorm en plaats in de oven voor ongeveer 40 à 50 minuten
controleer regelmatig zodat de cake niet begin aan te branden
laat de cake volledig afkoelen vooraleer je hem uit de vorm haalt
bestrooi met wat bloemsuiker en serveer
bron: zoet & verleidelijk
resultaat
smakelijk!
liefs
ohladybake
ik wou gewoon zoals iedereen genieten van het mooie weer
na wat twijfelen ben ik maar voor deze simpele cake gegaan
aan een lekkere cake is niet zoveel werk maar het is wel 1 van de eenvoudigste zoetigheden die er bestaan om te maken
ik wou natuurlijk niet zomaar een cake want ik zie zoveel blogs die schrijven over de gewonen vanille cake
nee: ik wou een cake met een smaakje
en niet zomaar de gewone quatre quart cake een aangezien het nog steeds zomer is, alhoewel je het met dit herfstweer niet zou zeggen, wou ik een frisse cake dus daarom deze amandel - citroen cake
wat hebben we nodig
225 gr zachte boter
225 gr kristalsuiker
4 eieren
85 gr bloem
225 gr amandelpoeder
1 tl amandelextract
110 ml citroensap
fijn geraspte schil van 2 citroenen
springvorm of cakevorm
hoe maken we het
verwarm de oven voor opo 180°.
beboter de cakevorm goed in met boter en wat bloem zodat de cake na het bakken eenvoudig kan verwijderd worden
klop de boter samen met de kristalsuiker tot een wit mengsel
klop daarna 1 voor 1 de eieren er door.
na elke toevoeging wel goed doorkloppen
voeg het amandelextract en het amandelmeel toe en klop goed door
spatel de bloem doorheen het mengsel en tenslotte het citroensap
schep het beslag in de beboterde cakevorm en plaats in de oven voor ongeveer 40 à 50 minuten
controleer regelmatig zodat de cake niet begin aan te branden
laat de cake volledig afkoelen vooraleer je hem uit de vorm haalt
bestrooi met wat bloemsuiker en serveer
bron: zoet & verleidelijk
resultaat
smakelijk!
liefs
ohladybake
Amandel en citroen klinkt als een verrukkelijke combinatie! Heerlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenis het zeker!
Verwijderenen met dit prachtige weer buiten :-) doet dit toch nog even aan de zomer denken!
liefs
Mijn vriendje komt vandaag weer thuis (vanavond pas) en ik zat er aan te denken o nog gauw iets lekkers te bakken voor bij de koffie. En ineens moest ik aan jouw blog denken. Deze cake klinkt alsof 'ie heel lekker moet zijn. Ik ga gewoon een poging doen! Bedankt voor je leuke recepten. X
BeantwoordenVerwijderenheel graag gedaan en laat zeker weten hoe hij gesmaakt heeft!
BeantwoordenVerwijderenliefs
Was een lekker stukje cake hoor! Ik kom nog eens vaker naar leuke receptjes speuren op je blog. X
BeantwoordenVerwijderensuper leuk om te horen!
Verwijderenliefs
Een amandel citroen cake doet me denken aan de ongelooflijke lekkere patisserie die je in Zuid-Frankrijk bij de bakker kunt kopen. Dit is dus echt zo'n receptje dat mij in vakantiesferen brengt! Inderdaad heel geschikt voor de nazomer.
BeantwoordenVerwijderen(Vandaag is het hier trouwens wel weer heel mooi weer, bij jullie ook?)
Groetjes en fijn weekend.
PS Mooie foto!
hier ook heerlijk weer...het volledige weekend dus ideaal om dit eens te maken!
Verwijderendank je wel voor het complimentje
fijn weekend voor jouw ook!
liefs
oh, hmmm!
BeantwoordenVerwijderen:-)
Verwijderen