zelfgemaakte granola
donkere dagen, koud, grillig, regen, zon, mist, ….
ja we zijn duidelijk aangekomen in de herfst
dat betekent dat ik terug meer zin heb in bakken en het huis
wil vullen met heerlijke geuren
zoals met deze heerlijke granola
jawel, diegene die me kennen zullen misschien vreemde ogen
trekken
ik ben absoluut geen fan van cornflakes, muesli en
dergelijke toestanden maar voor granola: daar zeg ik geen neen tegen
toen we deze zomer op city trip in Praag waren, konden we
als ontbijt granola kiezen
met lange tanden heb ik dat toch geproefd en wat een succes
meteen zat het in mijn hoofd om een recept op te zoeken en
het zelf eens te proberen
en ja, na wat speurwerk kwam ik terecht op de blog van madeby ellen
haar recept overtuigde me en dit is het resultaat!
oh ja: sinds ik dit hier regelmatig ’s morgens als ontbijt
neem, is mijn hongergevoel veel minder dus beter voor mijn lijn J
wat hebben we nodig
125gr havervlokken
75 gr amandelmeel
25 gr kokospoeder
50 gr gedroogde cranberries
50 gr rozijnen
100 gr vijgen
200 gr mengeling van noten (gehakt)
25 gr pompoenpitten
30 gr lijnzaad
25 gr zonnepitten
1 volle eetlepel kaneel
1 volle etlepel cacaopoeder
50 gr ahornsiroop
4 volle eetlepels water
Hoe maken we het
verwarm de oven voor op 175 graden
doe volgende ingrediënten in een kom en meng ze onder elkaar
havervlokken, amandelmeel, kokospoeder, zonnepitten, pompoenpitten, mengenling van noten en het lijnzaad
verspreid ze op een met bakpapier bekleede bakplaat
strooi de kaneel en cacaopoeder hier over, schenk wat ahornsiroop erover heen en schep er tenslotte de 4 eetlepels water overheen
bak dit alles voor 15 minuten in de oven
schep na 5 minuten en na 10 minuten alles eens om zodat het het geheel niet gaat aanbranden
wanneer de granola goudbruin is, haal je de plaat uit de oven en voeg je alle andere ingrediënten toe: cranberries, rozijn, en de vijgen
laat dit nu volledig afkoelen
doe daarna de granola in een afsluitbare pot
zo kan je deze zeker tot 1 week bewaren
Ziet er heerlijk uit! Vind het altijd wel lekker, wat granola door mijn yoghurt. :D
BeantwoordenVerwijderendank je Lianne!
BeantwoordenVerwijderenis echt weel heerlijk...
Goed begin van de dag!
BeantwoordenVerwijderenzeker weten!
Verwijderen