havermoutkoekjes
sinds we terug zijn uit vakantie, heb ik mij voorgenomen om terug meer tijd in de keuken door te brengen
niet als kok, want die heb ik in huis :-), maar wel om mijn man en kinderen met zoets te verwennen
maar er is nog een reden waarom ik meer tijd in de keuken wil doorbrengen
toen we op vakantie waren in Spanje, viel het mij dit jaar nog meer op dan anders, dat het leven daar een stuk goedkoper is dan hier
prijzen in de supermarkt zijn een stuk lager, iets gaan drinken is aangenaam want we hadden met 5 nooit een rekening hoger dan 9€ (rekening houden dat wij wel wat alcoholisch nuttigden en de kinderen altijd een tapas kregen)
niet als kok, want die heb ik in huis :-), maar wel om mijn man en kinderen met zoets te verwennen
maar er is nog een reden waarom ik meer tijd in de keuken wil doorbrengen
toen we op vakantie waren in Spanje, viel het mij dit jaar nog meer op dan anders, dat het leven daar een stuk goedkoper is dan hier
prijzen in de supermarkt zijn een stuk lager, iets gaan drinken is aangenaam want we hadden met 5 nooit een rekening hoger dan 9€ (rekening houden dat wij wel wat alcoholisch nuttigden en de kinderen altijd een tapas kregen)
bij mijn eerste supermarkt bezoek na de vakantie in België, moest ik dan toch even slikken toen ik aan de kassa kwam
ik had geen volle winkelkar mee maar ik mocht wel meer dan het dubbele betalen dan we gewoon waren in Spanje
wetende dat ik heel prijsbewust shop en niet veel zaken meebreng die we niet nodig hebben
na dat winkelbezoek, heb ik beslist om meer zaken zelf te gaan maken
je moet weten dat ik hier in huis een man heb en drie kinderen die hun hand niet omdraaien om "dessertjes" te eten zoals zij dat noemen en dat ze graag verwend worden met lekker eten
zo gezegd, zo gedaan nam ik de koe bij de horens en begon ik dit weekend met een bakmarathon: confituur, koekjes, chocoladeballetjes,....het kon niet op en wat rook het zalig lekker in huis
het eerste recept dat ik met jullie wil delen zijn deze heerlijke havermoutkoekjes
echt waar: de complimenten vlogen rond mijn oren
ingrediënten
175 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei
125 gr zachte boter
125 havermout
optioneel: wat chocoladedruppels
hoe maken we het
doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar
na goed gemengd te hebben kan je er optioneel de chocoladedruppels toevoegen
maak worstjes van het deeg, dek af met plasticfolie en plaats een klein uurtje in de koelkast
verwarm de oven voor op 160° en beleg een bakplaat met bakpapier
snij plakjes deeg af en leg deze op de bakplaat
laat wat ruimte tussen de koekjes,
bak ongeveer 15 à 20 minuten in de oven (is afhankelijk hoe groot je de koekjes maakt)
leg ze op een rooster, laat ze volledig afkoelen
bewaar ze in een blikken doos
laat het smaken
liefs
ohladybake
ik had geen volle winkelkar mee maar ik mocht wel meer dan het dubbele betalen dan we gewoon waren in Spanje
wetende dat ik heel prijsbewust shop en niet veel zaken meebreng die we niet nodig hebben
na dat winkelbezoek, heb ik beslist om meer zaken zelf te gaan maken
je moet weten dat ik hier in huis een man heb en drie kinderen die hun hand niet omdraaien om "dessertjes" te eten zoals zij dat noemen en dat ze graag verwend worden met lekker eten
zo gezegd, zo gedaan nam ik de koe bij de horens en begon ik dit weekend met een bakmarathon: confituur, koekjes, chocoladeballetjes,....het kon niet op en wat rook het zalig lekker in huis
het eerste recept dat ik met jullie wil delen zijn deze heerlijke havermoutkoekjes
echt waar: de complimenten vlogen rond mijn oren
ingrediënten
175 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei
125 gr zachte boter
125 havermout
optioneel: wat chocoladedruppels
hoe maken we het
doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar
na goed gemengd te hebben kan je er optioneel de chocoladedruppels toevoegen
maak worstjes van het deeg, dek af met plasticfolie en plaats een klein uurtje in de koelkast
verwarm de oven voor op 160° en beleg een bakplaat met bakpapier
snij plakjes deeg af en leg deze op de bakplaat
laat wat ruimte tussen de koekjes,
bak ongeveer 15 à 20 minuten in de oven (is afhankelijk hoe groot je de koekjes maakt)
leg ze op een rooster, laat ze volledig afkoelen
bewaar ze in een blikken doos
laat het smaken
liefs
ohladybake
Leuk receptje! Ga ik binnenkort bakken!
BeantwoordenVerwijderenhttp://dekookfabriek.blogspot.nl/
Dank je! En laat weten hoe het gesmaakt heeft!
VerwijderenLiefs
Het is in Spanje inderdaad goedkoper...en je hebt goede kwaliteit . Kersen bijvoorbeeld...je betaald 5 euro voor een ganse kist van 2 kilo! Hier Belgische kersen bijna 10 euro per kilo...een koffie in het dorp in Spanje.. 1 euro, maar ook een glas cola, wijn, ...rekent eenvoudig. :-) ik schrik ook altijd enorm!
BeantwoordenVerwijderenis een groot verschil met hier ons belgenlandje...en daar iets kopen of drinken kan je nog met een gerust hart :-)
Verwijderenliefs
Ze zien er ook echt yummy uit! Die ga je ongetwijfeld meer mogen maken! :)
BeantwoordenVerwijderendank je karen!
Verwijderenen ze zijn ondertussen al meerdere malen gemaakt :-)
liefs
Hoe dun/dik snij je de koekjes als ze in de oven gaan?
BeantwoordenVerwijderenals je grote koekjes wil, dan is dat ongeveer een centimeter.
Verwijderenvoor kleinere koekjes de helft
liefs
Fijn, bedankt. Dat vind ik wel handig om te weten.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze meteen gemaakt en eentje geproefd.
VerwijderenZe zijn echt heerlijk :-)
dank je!
Verwijderenliefs
Mmmmm, die koekjes zien er erge lekker en smeuïg uit!
BeantwoordenVerwijderenZelf vind ik ook dat de supermarkten in België vrij duur zijn. In Nederland kun je veel goedkoper je dagelijkse boodschappen doen.
ze zijn ook echt wel lekker :-)
BeantwoordenVerwijderende prijzen in NL zijn een stuk goedkoper maar hier is het altijd opnieuw zoeken naar de beste prijzen...
liefs