havermoutkoekjes

sinds we terug zijn uit vakantie, heb ik mij voorgenomen om terug meer tijd in de keuken door te brengen
niet als kok, want die heb ik in huis :-), maar wel om mijn man en kinderen met zoets te verwennen
maar er is nog een reden waarom ik meer tijd in de keuken wil doorbrengen

toen we op vakantie waren in Spanje, viel het mij dit jaar nog meer op dan anders, dat het leven daar een stuk goedkoper is dan hier

prijzen in de supermarkt zijn een stuk lager, iets gaan drinken is aangenaam want we hadden met 5 nooit een rekening hoger dan 9€ (rekening houden dat wij wel wat alcoholisch nuttigden en de kinderen altijd een tapas kregen)

bij mijn eerste supermarkt bezoek na de vakantie in België, moest ik dan toch even slikken toen ik aan de kassa kwam
ik had geen volle winkelkar mee maar ik mocht wel meer dan het dubbele betalen dan we gewoon waren in Spanje
wetende dat ik heel prijsbewust shop en niet veel zaken meebreng die we niet nodig hebben

na dat winkelbezoek, heb ik beslist om meer zaken zelf te gaan maken

je moet weten dat ik hier in huis een man heb en drie kinderen die hun hand niet omdraaien om "dessertjes" te eten zoals zij dat noemen en dat ze graag verwend worden met lekker eten

zo gezegd, zo gedaan nam ik de koe bij de horens en begon ik dit weekend met een bakmarathon: confituur, koekjes, chocoladeballetjes,....het kon niet op en wat rook het zalig lekker in huis

het eerste recept dat ik met jullie wil delen zijn deze heerlijke havermoutkoekjes
echt waar: de complimenten vlogen rond mijn oren

ingrediënten
175 gr suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
1 ei
125 gr zachte boter
125 havermout
optioneel: wat chocoladedruppels

hoe maken we het
doe alle ingrediënten in een grote kom en meng alles goed door elkaar
na goed gemengd te hebben kan je er optioneel de chocoladedruppels toevoegen

maak worstjes van het deeg, dek af met plasticfolie en plaats een klein uurtje in de koelkast

verwarm de oven voor op 160° en beleg een bakplaat met bakpapier

snij plakjes deeg af en leg deze op de bakplaat
laat wat ruimte tussen de koekjes,

bak ongeveer 15 à 20 minuten in de oven (is afhankelijk hoe groot je de koekjes maakt)

leg ze op een rooster, laat ze volledig afkoelen

bewaar ze in een blikken doos


laat het smaken

liefs
ohladybake

Reacties

  1. Leuk receptje! Ga ik binnenkort bakken!
    http://dekookfabriek.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is in Spanje inderdaad goedkoper...en je hebt goede kwaliteit . Kersen bijvoorbeeld...je betaald 5 euro voor een ganse kist van 2 kilo! Hier Belgische kersen bijna 10 euro per kilo...een koffie in het dorp in Spanje.. 1 euro, maar ook een glas cola, wijn, ...rekent eenvoudig. :-) ik schrik ook altijd enorm!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. is een groot verschil met hier ons belgenlandje...en daar iets kopen of drinken kan je nog met een gerust hart :-)
      liefs

      Verwijderen
  3. Ze zien er ook echt yummy uit! Die ga je ongetwijfeld meer mogen maken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je karen!
      en ze zijn ondertussen al meerdere malen gemaakt :-)
      liefs

      Verwijderen
  4. Hoe dun/dik snij je de koekjes als ze in de oven gaan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. als je grote koekjes wil, dan is dat ongeveer een centimeter.
      voor kleinere koekjes de helft
      liefs

      Verwijderen
  5. Fijn, bedankt. Dat vind ik wel handig om te weten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmm, die koekjes zien er erge lekker en smeuïg uit!
    Zelf vind ik ook dat de supermarkten in België vrij duur zijn. In Nederland kun je veel goedkoper je dagelijkse boodschappen doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ze zijn ook echt wel lekker :-)
    de prijzen in NL zijn een stuk goedkoper maar hier is het altijd opnieuw zoeken naar de beste prijzen...
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts