nutella-chocolademousse
zoals ik hier al een paar keer heb neergeschreven, heb ik een liefdochter die ook de microbe te pakken heeft gekregen voor het bakken
zondag wou ze iets maken zonder dat de oven moest gebruikt worden want de temperaturen in huis lagen al zeer hoog.
ik heb in mijn, nog beperkte collectie bakboeken, een kookboek van nutella staan
was mijn verjaardagscadeautje die ik trouwens gekregen heb van mijn 2 liefdochters
de keuze was vlug gemaakt: het werd de nutella-chocolademousse
heel eenvoudig maar heel lekker
wat hebben we nodig
100 gr pure chocolade
100 gr nutella
4 eieren
200 ml room
snuifje zout
hoe maken we het
laat de chocolade smelten au bain marie
klop ondertussen de room op tot stevige slagroom
klop het eiwit op samen met een snuifje zout tot een stevig schuim
voeg bij de gesmolten chocolade de nutella en roer goed door
voeg het chocolademengsel bij de slagroom en spatel door
voeg daarna het eiwitmengsel erdoor heen
doe in de glazen potjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
zondag wou ze iets maken zonder dat de oven moest gebruikt worden want de temperaturen in huis lagen al zeer hoog.
ik heb in mijn, nog beperkte collectie bakboeken, een kookboek van nutella staan
was mijn verjaardagscadeautje die ik trouwens gekregen heb van mijn 2 liefdochters
de keuze was vlug gemaakt: het werd de nutella-chocolademousse
heel eenvoudig maar heel lekker
wat hebben we nodig
100 gr pure chocolade
100 gr nutella
4 eieren
200 ml room
snuifje zout
hoe maken we het
laat de chocolade smelten au bain marie
klop ondertussen de room op tot stevige slagroom
klop het eiwit op samen met een snuifje zout tot een stevig schuim
voeg bij de gesmolten chocolade de nutella en roer goed door
voeg het chocolademengsel bij de slagroom en spatel door
voeg daarna het eiwitmengsel erdoor heen
doe in de glazen potjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Oeioeioei... dat klinkt lekker.
BeantwoordenVerwijderenIk dacht altijd dat chocolademousse heel ingewikkeld was om te maken, maar zo te lezen valt dat reuze mee. Het enige probleem: zal ik die 4 uur kunnen wachten tot de mousse opgesteven is? Kan me al zo voorstellen dat ik toch af en toe zal moeten gaan proeven. Of er dan na 4 uur nog wat van overblijft...?
deze valt echt wel mee om te maken....er zijn die moeilijker zijn
Verwijderenen die 4 uur wachten is voor mij ook wel altijd een beproeving :-)
liefs
He klinkt verrukkelijk! Lekker zeg!
BeantwoordenVerwijderendat is het ook Bas!
Verwijderenliefs
Oh jeetje Annelies, dit is slecht ... maar zo goed haha! :D Die zou hier ook wel binnen gaan, jummiee!
BeantwoordenVerwijderenals het maar met chocolade is...bij mij toch :-)
Verwijderenliefs