nutella-chocolademousse

zoals ik hier al een paar keer heb neergeschreven, heb ik een liefdochter die ook de microbe te pakken heeft gekregen voor het bakken

zondag wou ze iets maken zonder dat de oven moest gebruikt worden want de temperaturen in huis lagen al zeer hoog.

ik heb in mijn, nog beperkte collectie bakboeken, een kookboek van nutella staan
was mijn verjaardagscadeautje die ik trouwens gekregen heb van mijn 2 liefdochters

de keuze was vlug gemaakt: het werd de nutella-chocolademousse
heel eenvoudig maar heel lekker

wat hebben we nodig
100 gr pure chocolade
100 gr nutella
4 eieren
200 ml room
snuifje zout

hoe maken we het
laat de chocolade smelten au bain marie
klop ondertussen de room op tot stevige slagroom

klop het eiwit op samen met een snuifje zout tot een stevig schuim

voeg bij de gesmolten chocolade de nutella en roer goed door

voeg het chocolademengsel bij de slagroom en spatel door
voeg daarna het eiwitmengsel erdoor heen

doe in de glazen potjes en laat 4 uur opstijven in de koelkast

resultaat



smakelijk

liefs
ohladybake

Reacties

  1. Oeioeioei... dat klinkt lekker.
    Ik dacht altijd dat chocolademousse heel ingewikkeld was om te maken, maar zo te lezen valt dat reuze mee. Het enige probleem: zal ik die 4 uur kunnen wachten tot de mousse opgesteven is? Kan me al zo voorstellen dat ik toch af en toe zal moeten gaan proeven. Of er dan na 4 uur nog wat van overblijft...?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. deze valt echt wel mee om te maken....er zijn die moeilijker zijn
      en die 4 uur wachten is voor mij ook wel altijd een beproeving :-)
      liefs

      Verwijderen
  2. He klinkt verrukkelijk! Lekker zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh jeetje Annelies, dit is slecht ... maar zo goed haha! :D Die zou hier ook wel binnen gaan, jummiee!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. als het maar met chocolade is...bij mij toch :-)
      liefs

      Verwijderen

Een reactie plaatsen

Populaire berichten