amandeltaart
er zijn een aantal blogs die ik ongelooflijk graag volg omdat er zo'n heerlijke recepten op staan
1 van de blogs die echt wel aan mijn zoete behoeften voldoet is zoet en verleidelijk
de taarten, truffels, koekjes,...die ik daar zie voorbijkomen, doen met altijd meteen zin krijgen om te bakken
net ook als de amandeltaart die ik onlangs gebakken heb
wat hebben we nodig
3 eieren
385 gr fijne kristalsuiker
1 tl vanille extract
150 gr bloem
120 gr amandelpoeder
75 gr gesmolten boter
1 el fijn geraspte citroenschil
8 el amaretto
40 gr amandelschaafsel
250 ml water
het merg van een 1/2 vanillestokje
taartvorm van 24 centimeter doorsnede
hoe maken we het
verwarm de oven voor op 160°
vet de taartvorm in en leg op de bodem een stuk bakpapier
doe de eieren in een kom samen met 165gr suiker en het vanille extract en klop dit tot het mengsel dik is en in volume is toegenomen
zeef de bloem met het amandelmeel boven een kom en voeg hierbij de gesmolten boter, citroenschil en 2 el amaretto aan toe en spatel dit door het eimengsel
giet het mengsel in de springvorm, strijk glad en doe er de amandelschaafsel over
bak de taart ongeveer 35 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen
doe het water, 220 gr suiker, vanillemerg en 6 el amaretto in een steelpan
breng aan de kook op een halfhoog vuur en laat dit ongeveer 10-15 minuten inkoken
laat de siroop afkoelen
haal de taart uit de vorm en overgiet met de siroop
Ziet er heerlijk uit! Ik ga ook even die blogtip bekijken.
BeantwoordenVerwijderenzeker doen!
BeantwoordenVerwijderenliefs
Weet je wat ik bijna altijd heb? Als ik een recept lees, dan kan ik al bijna proeven hoe het smaakt. En als ik deze ingrediënten zo bekijk, dan kán dit niet anders dan heel lekker zijn.
BeantwoordenVerwijderenMocht je ook een recept hebben voor een frangipanneke dan wil ik dat heel graag lezen. Ik ben in Antwerpen opgegroeid, maar woon inmiddels al 25 jaar in Amsterdam en hier hebben ze geen frangipannekes.
Vorig jaar heb ik hier voor het eerst in al die tijd een bakkertje gevonden die eklerrekes verkoopt en dat is dan nog een Marokkaanse bakker. EINDELIJK weer eens een eklerreke :-))!
hoi, op mijn blog staat een recept voor frangipannetaart en echt waar het neemt geen tijd en hij is echt wel lekker!
BeantwoordenVerwijderenprobeer het zeker eens uit en laat maar weten wat je ervan vindt!
liefs
Oh, dat zou ik wel heel graag willen bekijken, zeker als het makkelijk is en weinig tijd in beslag neemt. Maar euh... Ik kan het niet zo makkelijk vinden. Laat even een linkje achter, zodat ik weet hoe ik erbij kom.
VerwijderenAlvast bedankt!
Groetjes
hoi, zie hieronder de link... mocht het niet lukken dat kan je in mijn archief kijken bij februari.
Verwijderenliefs en laat eens weten hoe hij gesmaakt heeft!
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=362054279536065691#editor/target=post;postID=4525552736929078656;onPublishedMenu=posts;onClosedMenu=posts;postNum=18;src=postname
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderendank je bas!
Verwijderen