melocakes

wie eet ze nu niet graag....melocakes of negerinnentetten!
heerlijke koekjes met chocolade en schuimwit...
ik eet ze in ieder geval heel graag en ja ik heb ze gemaakt voor moederdag.

er kruipt wat werk in om te maken maar het is de moeite waard!

wat hebben we nodig
voor de koekjes
150 gr zachte boter
65 gr kristalsuiker
30 gr blonde suiker
300 gr patisseriebloem
1 ei
snuifje zout
30 gr honing

voor het schuim
50 ml water
75 gr kristalsuiker
70 gr eiwit
12 gr gelatineblaadjes

afwerking
250 gr pure chocolade

hoe maken we het
klop de boter romig en zacht, voeg de suikers en het ei toe
voeg de bloem samen met het zout toe en meng kort tot koekjesdeeg.

verpak het koekjesdeeg in plasticfolie en laat een twintigtal minuten rusten in de koelkast.

verwarm de over voor op 180° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier
bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een enkele milimeters dikte
steek er rondjes van uit en prik met een vork wat gaatjes.  zo voorkom je dat de koekjes teveel zouden rijzen tijdens het bakken
bak de koekjes ongeveer een 10 à 15 minuten in de oven en laat afkoeken

als ze volledig afgekoeld zijn lepelen we een klein beetje honig erop

week de gelatineblaadjes in koud water en laat ondertussen het water met de suiker koken
klop het eiwit op tot een stevige massa
van zodra het suikerwater begin te kleuren, halen we dit van het vuur en voegen de gelatineblaadjes toe.  goed doorkloppen want anders wordt dit heel vlug stijf

voeg het suikermengsel druppelgewijs toe terwijl het eiwit nog aan het kloppen is
klop verder tot je mengkom lauw heeft

vul een spuitzak met een effen spuitmondje met het eiwitschuim en spuit toefjes op de koekjes die even groot zijn als het koekje zelf

leg de koekjes een half uurtje in de koelkast zodat het eiwit kan opstijven

laat ondertussen 250 gr chocolade smelten au bain marie
dop de melocakes in de chocolade en laat ze uitdruppen op een bakplaat

leg ze daarna nog even in de frigo zodat de chocolade volledig kan opstijven

bewaar ze achteraf buiten de koelkast

resultaat



bron: http://bakedlouies.com/

smakelijk

liefs
ohladybake

Reacties

  1. Zo leuk om zelf uit te proberen. Dat er veel werk inkruipt kan ik me wel voorstellen.. maar dan smaken ze des te beter! Baked Louie's heeft zo'n lekkere recepten voor dessertjes. Ik probeerde nog niet zo lang geleden zijn witte chocoladetaart met bosbessen uit en die was ook om vingers bij af te likken :-) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit! Lijkt me inderdaad wat werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is heel politiek incorrect, ik weet het, maar ik heb toch wel eventjes moeten lachen om die 'negerinnentetten' van jou!

    Ik zou nooit op het idee komen om ze zelf te maken... Kan me voorstellen dat daar een hoop werk in gaat zitten.

    Wat ik heel interessant vond om te lezen, was hoe je dat schuim maakt.

    Zelfgemaakt zijn ze vast stuk-ken lekkerder dan uit een pak!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ze zijn inderdaad wel pakken beter dan uit een pak!
      en het werk die erin kruipt is zeker de moeite waard!
      liefs

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts