zondag 25 januari 2015

zaterdag....

zaterdagavond....een avond die voor mij persoonlijk de leukste avond van het weekend is.
na een drukke dag, scouts voor de kids, boodschappen doen,....kan er genoten worden van een lekker aperitiefje en lekker eten.

we begonnen onze avond met een aperitiefwijn met saffraan.
verrassend lekker!  en een klein tipje: stop een stukje mandarijn in het glas....


na deze heerlijke aperitiefwijn, werd het tijd om iets te veroberen.
we hielden het simpel met ovenbroodjes en verse ingrediënten.

ovenbroodje met kaas en veldsla (muizenoren)
snij het ovenbroodje open en leg even in de oven om krokant te laten worden.
maak een dressing van graantjesmosterd, scherpe mosterd en wat mayonaise
snij een paar trostomaatjes in 4 en laat ze marineren in esdoornsiroop, witte balsamico, zout & peper en olijfolie
haal het broodje uit de oven, beleg met de dressing, wat kaas en veldsla

 
 ovenbroodje met geitenkaas en verse tijm
snij het ovenbroodje open en leg even in de oven om krokant te laten worden.
beleg met geitenkaas, verse tijm, toefje luikse stroop, veldsla, mandarijntjes in kleine stukjes gesneden + crumble van japanse rijstkoekjes
 
 
meergranenbroodje met boerenhesp
snij het meergranenbroodje open en leg even in de oven om krokant te laten worden.
snij de boerenhesp in fijne stukjes
snij wat augurk en zure ajuintjes in partjes
snij wat kersttomaatjes in vier en doe er wat zout & peper op
maak een dressing van graantjesmoster, ofijfolie en wat bruine suiker
haal de broodjes uit de oven en beleg met de dressing
leg er de hesp op, de augurk, de ajuintjes, de tomaatjes en de veldsla
overgiet met nog een beetje olijfolie
 
 
 
en bij dit lekkers hoort er natuulijk ook een zacht wit wijntje
 

 
met dank aan mijn lieverd voor het maken van deze lekkere hapjes!
smakelijk!
 
liefs,
ohladybake

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen