tiramisu met passievrucht
een zomers gevoel krijg ik als ik de titel van mijn zoetigheidje lees
ik eet ontzettend graag mango en wel liefst in de zomer
maar aangezien de lente toch al een klein beetje komt piepen, vandaag toch, had ik zin om dit dessertje toch even te maken
heel eenvoudig maar oh zo lekker
het is wel een bommetje als ik het zo mag zeggen maar ja: voor mij hoort dat bij zoetigheden
alhoewel ik toch ook wel gezonde zoetjes wil vinden om klaar te maken
dus als jullie tips hebben: laat zeker weten
bron: 15 gram
wat hebben we nodig
6 passievruchten
16 lange vingers
450 gr mascarpone
320 ml room
50 ml amaretto
65 gr suiker
1 kl vanille-extract
hoe maken we het
ontpit de mango's
meng de mascarpone met 30 ml amaretto
meng de room samen met de suiker, vanille-extract en 20 ml amaretto
voeg beetje bij beetje toe aan het mascarpone mengsel
vul de glaasjes met een laagje mascarpone
leg hierop stukjes lange vingers met daarna terug een laagje mascarpone
lepel wat mango hierover en dan terug stukjes lange vingers
finaal terug wat mascarpone met daarop de mangopitjes
dek de glaasjes af met huishoudfolie en laat ze zeker 8 uur opstijven in de koelkast
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
ik eet ontzettend graag mango en wel liefst in de zomer
maar aangezien de lente toch al een klein beetje komt piepen, vandaag toch, had ik zin om dit dessertje toch even te maken
heel eenvoudig maar oh zo lekker
het is wel een bommetje als ik het zo mag zeggen maar ja: voor mij hoort dat bij zoetigheden
alhoewel ik toch ook wel gezonde zoetjes wil vinden om klaar te maken
dus als jullie tips hebben: laat zeker weten
bron: 15 gram
wat hebben we nodig
6 passievruchten
16 lange vingers
450 gr mascarpone
320 ml room
50 ml amaretto
65 gr suiker
1 kl vanille-extract
hoe maken we het
ontpit de mango's
meng de mascarpone met 30 ml amaretto
meng de room samen met de suiker, vanille-extract en 20 ml amaretto
voeg beetje bij beetje toe aan het mascarpone mengsel
vul de glaasjes met een laagje mascarpone
leg hierop stukjes lange vingers met daarna terug een laagje mascarpone
lepel wat mango hierover en dan terug stukjes lange vingers
finaal terug wat mascarpone met daarop de mangopitjes
dek de glaasjes af met huishoudfolie en laat ze zeker 8 uur opstijven in de koelkast
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Je bedoelt toch passievruchten volgens mij hoor. Het is wel eens totaal iets anders dan we gewoon zijn.
BeantwoordenVerwijderenhoi anke, klopt...passievrucht.
Verwijderenik ben gisteren bezig geweest met mango en daardoor...het is wel heel lekker en de passievrucht is verrassend lekker.
liefs
Ik vind die 65 g suiker eigenlijk nog best meevallen... dat is niet veel meer dan 10 g pp. (Tenminste, er staan 6 porties op de foto, dus ik neem aan dat deze hoeveelheden voor 6 personen gelden?)
BeantwoordenVerwijderenWat bedoel je met '1 kl' bij dat vanille-extract? Die maat ken ik niet, denk ik.
Ziet er alleszins een overheerlijk receptje uit, dat niet te ingewikkeld is en niet te veel werk kost!
de suiker valt inderdaad mee...ik heb wel meer dan 6 glaasjes gemaakt dus dat is een volledige meevaller! En nog een meevaller is dat het op een klein half uurtje gemaakt is....kl betekent koffielepel. Is een eenvoudige afkorting die veel gebruikt wordt.
Verwijderenliefs
Ziet er goed uit!! Krijg helemaal zin in de zomer :D
BeantwoordenVerwijderendank je laura!
Verwijderenliefs