limoentaartjes
de zomer is voorbij
jammer genoeg zijn het nu regenachtige dagen, koud, wind, regen,...
maar toch hoop ik stiekem dat er nog een paar prachtige nazomerdagen komen
met veel zon en warmte want zeg nu zelf: daar kikkeren we helemaal van op!
in de hoop dat ze komen, deel ik met jullie dit receptje!
misschien te zomers maar dit is heel lekker en fris!
dus als de zon toch nog even komt piepen in de komende weken, maak dit zeker eens!
wat hebben we nodig
140 gr petit beurre koekjes
1 el cacaopoeder
70 gr ongezouten boter, gesmolten
45 gr pure chocolade, fijngehakt
1 blik zoete gecondenseerde melk (397 gr)
5 limoenen
3 dl slagroom
3 el kristalsuiker
4 blaadjes witte gelatine
een stukje pure chocolade en de rasp van 2 limoenen
10 à 11 glaasjes
hoe maken we het
doe de petit beurre koekjes, de cacaopoeder en de fijngehakte chocolade in een keukenmachine en maal tot fijne korreltjes
voeg de boter toe aan deze kruimels en roer goed om
verdeel de kruimels over de glaasjes en druk goed
plaats ze in de koelkast om op te stijven
rasp 2 limoenen met een fijne rasp en plaats dit in de frigo voor de garnering
rasp nog 2 limoenen met een fijne rasp en pers 5 limoenen uit
je hebt ongeveer 1,75 dl limoensap nodig
week de gelatine in koud water
doe de koele gecondeseerde melk samen met het limoensap en de geraspte schil van de 2 limoenen in een mengkom en klop dit goed door elkaar
voeg daarna de slagroom toe en de kristalsuiker en klop door tot het mengsel dik wordt
dit kan wel even duren
knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het dikke mengsel en klop goed en kort door
haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de glazen
zet de glaasjes zeker nog voor een 4-tal uur in de koelkast
bij het serveren verdeel je de geraspte schil erover en wat geraspte chocolade
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
jammer genoeg zijn het nu regenachtige dagen, koud, wind, regen,...
maar toch hoop ik stiekem dat er nog een paar prachtige nazomerdagen komen
met veel zon en warmte want zeg nu zelf: daar kikkeren we helemaal van op!
in de hoop dat ze komen, deel ik met jullie dit receptje!
misschien te zomers maar dit is heel lekker en fris!
dus als de zon toch nog even komt piepen in de komende weken, maak dit zeker eens!
wat hebben we nodig
140 gr petit beurre koekjes
1 el cacaopoeder
70 gr ongezouten boter, gesmolten
45 gr pure chocolade, fijngehakt
1 blik zoete gecondenseerde melk (397 gr)
5 limoenen
3 dl slagroom
3 el kristalsuiker
4 blaadjes witte gelatine
een stukje pure chocolade en de rasp van 2 limoenen
10 à 11 glaasjes
hoe maken we het
doe de petit beurre koekjes, de cacaopoeder en de fijngehakte chocolade in een keukenmachine en maal tot fijne korreltjes
voeg de boter toe aan deze kruimels en roer goed om
verdeel de kruimels over de glaasjes en druk goed
plaats ze in de koelkast om op te stijven
rasp 2 limoenen met een fijne rasp en plaats dit in de frigo voor de garnering
rasp nog 2 limoenen met een fijne rasp en pers 5 limoenen uit
je hebt ongeveer 1,75 dl limoensap nodig
week de gelatine in koud water
doe de koele gecondeseerde melk samen met het limoensap en de geraspte schil van de 2 limoenen in een mengkom en klop dit goed door elkaar
voeg daarna de slagroom toe en de kristalsuiker en klop door tot het mengsel dik wordt
dit kan wel even duren
knijp de gelatine uit en voeg dit toe aan het dikke mengsel en klop goed en kort door
haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel het mengsel over de glazen
zet de glaasjes zeker nog voor een 4-tal uur in de koelkast
bij het serveren verdeel je de geraspte schil erover en wat geraspte chocolade
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Ondanks het weer, krijg ik er instant zin in. Groetjes
BeantwoordenVerwijderendank je!
Verwijderenzeker eens proberen! (misschien wachten tot het hopelijk iets beter zal worden)
liefs
Oeioeioei, dat moet lekker zijn!
BeantwoordenVerwijderenIk geloof niet dat ik vier uur zou kunnen wachten. Dat wordt echt een probleem, hoor. ;-)
hahaha...leuke reactie!
Verwijderenje moet toch wel even wachten want anders te slap!
liefs
hmm.. lekker fris!
BeantwoordenVerwijderendat is het zeker!
Verwijderenliefs
Lekker!! Ik lees je recept nét te laat. Ik heb zondag een high-tea en iedereen neemt wat lekker mee. Heb de ingrediënten voor mijn hapjes toevallig gister in huis gehaald. Maar ik ga hem zeker even opslaan voor een andere keer.
BeantwoordenVerwijderenwat jammer maar niets aan te doen! welke hapjes ga je maken?
Verwijderenliefs
Ik ga mini muffins maken met allemaal blauwe versierseltjes. De high-tea is een verassing voor mijn zwangere schoonzusje. Ze verwacht een jongetje.
Verwijderenwat leuk!
Verwijderen