cheesecake met frambozen
vorige week heb ik hier jammer genoeg geen receptje geplaatst
het was nogal ongelooflijk druk....start van het nieuwe schooljaar en voor mij een nieuwe job
zoeken hoe we alles geregeld zouden krijgen maar na 1 week is alles op zijn plooi gevallen en zijn we terug helemaal mee in de routine!
het was niet eenvoudig om alles rond te krijgen...de jongste dochter heeft nu 2 maal ballet in plaats van 1 maal, de oudste dochter zit in het laatste leerjaar dus daar kwam ook heel wat bijkijken en de zoon...ja, die keer ernaar en zag dat het allemaal goed was!
kinderen passen zich zo vlug aan...ik sta daar altijd van te kijken
ik was al meer dan 1 week op voorhand aan het tobben hoe alles zou verlopen, of ik op tijd zou kunnen thuis zijn, hoe we alles gaan regelen met de hobby's en zo maar kijk, het is allemaal op zijn plooi gekomen en daar ben ik heel blij om
dus is het terug tijd om wekelijks lekkere zoetigheden te bakken en ze met jullie te delen!
deze is echt wel heerlijk maar wel een bommetje!
zeker eens maken want de smaak is super lekker!
bron: zoet en verleidelijk
wat hebben we nodig
125 gr bastognekoeken
25 gr blanke amandelen
60 gr boter
600 gr witte chocolade
250 ml slagroom
250 gr kwark
250 gr mascarpone
100 gr witte basterdsuiker
300 gr frambozen
poedersuiker
springvorm van 20 cm diameter
hoe maken we het
maal de bastognekoeken en amandelen fijn
smelt de boter en voeg deze toe aan de kruimels en meng goed door
bekleed de springvorm met bakpapier, zowel op de bodem als de randen, en vul deze met de kruimels
druk het mengsel goed aan met de onderkant van een lepel
zet de springvorm in de koelkast
smelt 500 gr witte chocolade au bain-marie en laat ze afkoelen tot ze nog net vloeibaar is
klop de slagroom en mix er de kwark, mascarpone en basterdsuiker door
roer er tenslotte de chocolade door tot je een gladde massa hebt
zorg ervoor dat alles goed vermengd is
haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de koekjesbodem
strijk dit glad met een spatel
zet de taart zeker 4 uur in de koelkast om op te stijven
schaaf de andere 100 gr chocolade
gebruik hiervoor een dunschiller of een grove rasp
haal de taart uit de koelkast en haal hem uit de springvorm
garneer de bovenkant met de frambozen en betrooi met wat bloemsuiker
doe er ten slotte de geschaafde chocolade over
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
het was nogal ongelooflijk druk....start van het nieuwe schooljaar en voor mij een nieuwe job
zoeken hoe we alles geregeld zouden krijgen maar na 1 week is alles op zijn plooi gevallen en zijn we terug helemaal mee in de routine!
het was niet eenvoudig om alles rond te krijgen...de jongste dochter heeft nu 2 maal ballet in plaats van 1 maal, de oudste dochter zit in het laatste leerjaar dus daar kwam ook heel wat bijkijken en de zoon...ja, die keer ernaar en zag dat het allemaal goed was!
kinderen passen zich zo vlug aan...ik sta daar altijd van te kijken
ik was al meer dan 1 week op voorhand aan het tobben hoe alles zou verlopen, of ik op tijd zou kunnen thuis zijn, hoe we alles gaan regelen met de hobby's en zo maar kijk, het is allemaal op zijn plooi gekomen en daar ben ik heel blij om
dus is het terug tijd om wekelijks lekkere zoetigheden te bakken en ze met jullie te delen!
deze is echt wel heerlijk maar wel een bommetje!
zeker eens maken want de smaak is super lekker!
bron: zoet en verleidelijk
wat hebben we nodig
125 gr bastognekoeken
25 gr blanke amandelen
60 gr boter
600 gr witte chocolade
250 ml slagroom
250 gr kwark
250 gr mascarpone
100 gr witte basterdsuiker
300 gr frambozen
poedersuiker
springvorm van 20 cm diameter
hoe maken we het
maal de bastognekoeken en amandelen fijn
smelt de boter en voeg deze toe aan de kruimels en meng goed door
bekleed de springvorm met bakpapier, zowel op de bodem als de randen, en vul deze met de kruimels
druk het mengsel goed aan met de onderkant van een lepel
zet de springvorm in de koelkast
smelt 500 gr witte chocolade au bain-marie en laat ze afkoelen tot ze nog net vloeibaar is
klop de slagroom en mix er de kwark, mascarpone en basterdsuiker door
roer er tenslotte de chocolade door tot je een gladde massa hebt
zorg ervoor dat alles goed vermengd is
haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de koekjesbodem
strijk dit glad met een spatel
zet de taart zeker 4 uur in de koelkast om op te stijven
schaaf de andere 100 gr chocolade
gebruik hiervoor een dunschiller of een grove rasp
haal de taart uit de koelkast en haal hem uit de springvorm
garneer de bovenkant met de frambozen en betrooi met wat bloemsuiker
doe er ten slotte de geschaafde chocolade over
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Och wat een heerlijkheid!
BeantwoordenVerwijderendat is het ook...wel een bommetje maar oh zo lekker!
Verwijderenliefs
Zo'n dessertje hebben jullie wel verdiend na een drukke week!
BeantwoordenVerwijderen:-) dank je fieke!
VerwijderenLiefs
Ik kan me voorstellen dat je het ontzettend druk hebt gehad en dat je daar toch wel een beetje tegenop hebt gezien. Goed dat alles weer in de plooi gevallen is!
BeantwoordenVerwijderenDeze taart lijkt mij inderdaad heel erg lekker. Maar ik merk dat ik de laatste tijd een beetje problemen heb met suiker. Ik eet het nauwelijks nog en nu kan ik helaas niet meer genieten van een lekker ijsje, bijvoorbeeld. Als ik nu een ijsje koop, of iets anders zoet eet, dan vind ik het meestal véél te zoet en ik kan je garanderen: dat is niet lekker!
Dus, ik denk dat ik bij dit receptje wat ga sjoemelen met de suiker en er wat minder bij doe.
Dat is inderdaad vervelend...mr genoeg vervangers mogelijk lijkt me!
VerwijderenLaat maar weten of het lekker was!
Liefs