Suikerbrood
elke zaterdagmorgen eten we hier traditie getrouw suikerbrood.
vroeger haalde ik dat vers van de bakker maar sinds ik een kitchen aid heb, maar ik dit elke vrijdagavond zelf zodat we 's morgens niet naar de bakker moeten
ik heb lang moeten zoeken naar een recept waarbij het brood luchtig is en niet teveel suiker bevat
maar ik heb het gevonden en wil het graag met jullie delen
wat hebben we nodig
500 gr witte bloem
35 gr verse gist
50 gr suiker
2 dl melk
2 eieren
100 gr boter
4 gr zout
200 gr suikerparels
hoe maken we het
doe alle ingrediënten in een mengkom van de keukenrobot en laat het deeg een kwartier tot 20 minuten lang goed mengen zodat het elastisch wordt
laat het deeg een dik uur rusten en rijzen door de kom af te dekken met plastic folie
verwarm de oven voor op 180°
voeg na het rijzen de suikerparels toe en laat het deeg nog even kneden
doe het deeg in een beboterde bakvorm
klop een eigeel los met wat water en bestrijk de bovenkant van het brood hiermee
laat ongeveer 35 minuten bakken in de oven
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
vroeger haalde ik dat vers van de bakker maar sinds ik een kitchen aid heb, maar ik dit elke vrijdagavond zelf zodat we 's morgens niet naar de bakker moeten
ik heb lang moeten zoeken naar een recept waarbij het brood luchtig is en niet teveel suiker bevat
maar ik heb het gevonden en wil het graag met jullie delen
wat hebben we nodig
500 gr witte bloem
35 gr verse gist
50 gr suiker
2 dl melk
2 eieren
100 gr boter
4 gr zout
200 gr suikerparels
hoe maken we het
doe alle ingrediënten in een mengkom van de keukenrobot en laat het deeg een kwartier tot 20 minuten lang goed mengen zodat het elastisch wordt
laat het deeg een dik uur rusten en rijzen door de kom af te dekken met plastic folie
verwarm de oven voor op 180°
voeg na het rijzen de suikerparels toe en laat het deeg nog even kneden
doe het deeg in een beboterde bakvorm
klop een eigeel los met wat water en bestrijk de bovenkant van het brood hiermee
laat ongeveer 35 minuten bakken in de oven
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Wat lijkt me het leuk om met dit recept helemaal zelf suikerbrood op tafel te zetten!
BeantwoordenVerwijderenklopt.
BeantwoordenVerwijderenis om je vingers af te likken :-)
Ik krijg acuut trek in suikerbrood! Ik heb het nog nooit gemaakt, maar moet dit zeker een keer gaan doen. Wat een leuke traditie van jou, om dit elk weekend te bakken! Groetjes, Louise
BeantwoordenVerwijderenzeker doen...het is gewoon heerlijk!
Verwijderenliefs