pompoencake
pompoen is een vrucht waar ik altijd een vreemd gevoel bij heb
het lijkt me altijd een hele karwei om zo'n pompoen te kuisen...ik zou niet weten hoe eraan te beginnen
ik wou al een tijdje iets doen met pompoen en toen mijn schoonmama enorm veel pompoenen had, was het de moment om een stuk te vragen
toen ik bezig was aan deze cake dacht ik bij mezelf: komt dit wel goed?
een cake met kruiden, pompen en afgewerkt met een kaasmengsel?
om eerlijk te zijn: de smaken zijn verassend en ik kan mij wel voorstellen dat het voor sommige te speciaal is maar je moet het gewoon eens proberen
het huis ruikt in elk geval heel erg naar herfst na het bakken van deze taart
wat hebben we nodig
200 gr geraspte pompen
215 gr zelfrijzende bloem
1/2 kl bakpoeder
2 eieren
175 ml melk
150 gr kokosbloesemsuiker
115 gr boter
1 kl kaneelpoeder
1/4 kl nootmuskaat
1/2 kl zout
paar grof gemalen noten
225 gr roomkaas
100 gr rietsuiker
1 kl vanille extract
115 gr boter
hoe maken we het
verwarm de over voor op 160°
meng in een kom de bloem met de kaneel, nootmuskaat, zout en het bakpoeder.
voeg daarna de zachte boter, kokosbloesemsuiker, eieren, geraspte pompen en melk toe en meng alles goed door elkaar
beboter een bakvorm en giet hierin het mengsel
bak dit in de oven gedurende 45 minuten
laat de cake afkoelen op een rooster
mix een beslag van de roomkaas, rietsuiker, vanille extract en boter
decoreer hiermee je cake
let wel: dit is meer dan voldoende beslag dus je kan zeker de hoeveelheden halveren
smakelijk
liefs
ohladybake
het lijkt me altijd een hele karwei om zo'n pompoen te kuisen...ik zou niet weten hoe eraan te beginnen
ik wou al een tijdje iets doen met pompoen en toen mijn schoonmama enorm veel pompoenen had, was het de moment om een stuk te vragen
toen ik bezig was aan deze cake dacht ik bij mezelf: komt dit wel goed?
een cake met kruiden, pompen en afgewerkt met een kaasmengsel?
om eerlijk te zijn: de smaken zijn verassend en ik kan mij wel voorstellen dat het voor sommige te speciaal is maar je moet het gewoon eens proberen
het huis ruikt in elk geval heel erg naar herfst na het bakken van deze taart
wat hebben we nodig
200 gr geraspte pompen
215 gr zelfrijzende bloem
1/2 kl bakpoeder
2 eieren
175 ml melk
150 gr kokosbloesemsuiker
115 gr boter
1 kl kaneelpoeder
1/4 kl nootmuskaat
1/2 kl zout
paar grof gemalen noten
225 gr roomkaas
100 gr rietsuiker
1 kl vanille extract
115 gr boter
hoe maken we het
verwarm de over voor op 160°
meng in een kom de bloem met de kaneel, nootmuskaat, zout en het bakpoeder.
voeg daarna de zachte boter, kokosbloesemsuiker, eieren, geraspte pompen en melk toe en meng alles goed door elkaar
beboter een bakvorm en giet hierin het mengsel
bak dit in de oven gedurende 45 minuten
laat de cake afkoelen op een rooster
mix een beslag van de roomkaas, rietsuiker, vanille extract en boter
decoreer hiermee je cake
let wel: dit is meer dan voldoende beslag dus je kan zeker de hoeveelheden halveren
smakelijk
liefs
ohladybake
Wat een schitterende taart, zeg!
BeantwoordenVerwijderenMaar euh... als er maar 200 gram pompoen in gaat, dan moet je er wel veel van bakken om die pompoenen van je schoonmoeder op te krijgen.
Ach ja, da's natuurlijk ook geen slecht idee. Om héél veel van deze taarten te bakken! ;-)
dank je wel.
Verwijdereninderdaad nog heel pompoen over maar ik maak er nog andere lekkere dingen mee...dus binnenkort nog een gerechtje met pompoen
liefs
Dit lijkt mij heerlijk! Juist door die combinatie van pompoen, kruiden en roomkaas. Ik ben dol op pompoen en ben in die zin blij dat het herfst is en ik weer volop mee aan de slag kan :)
BeantwoordenVerwijderenhet was inderdaad een heerlijke combinatie.
Verwijderenzeker eens uittesten...je zal er geen spijt van hebben
liefs
Wat een leuk recept! En tip: ik leg de pompoen in een glazen schaal die in de magnetron kan. Ik prik de pompoen in en dek dan de schaal af met vershoudfolie. Dan gaar ik de pompoen. Als hij klaar is dan schep je het vruchtvlees er met gemak uit. :)
BeantwoordenVerwijderenbedankt voor de tip Es...zal ik zeker eens uittesten!
Verwijderenliefs