truffelcrèmetaart
chocolade, chocolade, chocolade,….
ik kan er nooit genoeg van krijgen
en zeker in de wintertijd ben ik er nog meer verzot op … ’s
avonds in de zetel een heerlijk stukje met een heerlijke tas koffie om de
drukke dag af te sluiten
voor mij het moment om tot rust te komen
dus ga ik de laatste tijd op zoek naar recepten waar
chocolade in verwerkt zit
en omdat het de verjaardag was van een nichtje van onze
kids, wist ik het helemaal
deze taart neemt wel wat tijd in beslag maar is zeer lekker
tip: maak de banketbakkersroom een paar uur op voorhand zodat hij helemaal afgekoeld is
bron: zoet en verleidelijk
wat hebben we nodig
175 gr bloem
7gr bakpoeder
2 el cacaopoeder
snufje zout
450 gr roomboter
250 gr suiker
4 eieren
250 ml volle melk
1 vanillestokje
2 eierdooiers
200 gr pur chocolade
60 gr poedersuiker
60 ml slagroom
hoe maken we het
cake
verwarm de oven voor op 175°
vet een cakevorm in met boter en bloem
meng 175gr bloem, het bakpoeder, de cacao en het zout door
elkaar
klop in de keukenrobot 200gr boter met 200gr kristalsuiker
luchtig
meng daarna 1 voor 1 de eieren erdoor
meng het bloemmengsel door het botermengsel en klop kort
door elkaar
doe dit beslag in de cakevorm en laat ongeveer 1 uur bakken
banketbakkersroom
breng 250ml melk aan de kook
schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe aan de
melk
laat nog een 5-tal minuutjes zachtjes trekken en roer af en
toe
klop ondertussen 2 eierdooiers met 50gr kristalsuiker tot een crème
voeg 1 el bloem toe en giet de hete melk al roerend bij het
eimengsel en roer goed door
schenk dit mengsel terug in de pan en laat de
banketbakkersroom nog een paar minuten op een zacht vuurtje koken
blijf wel roeren want anders bakt dit aan
giet deze room in een schaal en laat helemaal afkoelen
truffelcréme
smelt 150gr
chocolade au bain-marie
klop 250gr roomboter luchtig met 60 gr poedersuiker
meng er de afgekoelde banketbakkersroom doorheen
roer er de gesmolten chocolade door tot alles goed gemengd
is
opbouw cake
snij de cake horizontaal in 3 lagen
bestrijk elke laag met een laagje chocolade-truffelcrème
zet de cake een goed half uur in de koelkast alsook de
chocolade-truffelcrème
haal de cake uit de koelkast en bestrijk de zijkanten met
een laagje chocolade-truffelcrème
schep de resterende chocolade-truffelcrème in een spuitzak
met een gekarteld spuitmondje en spuit rozetten op de cake
zet de cake terug in de koelkast want de chocolade-truffelcrème
kan lopend worden
hak 50 gr pure chocolade grof en schep in een vuurvaste kom
breng 60ml slagroom aan de kook, giet over de chocolade en
roer tot de chocolade volledig gesmolten is
laat de ganache afkoelen
schep de ganache in een spuitzak en versier de cake met
kleine dopjes
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Ohh, die ziet er echt verrukkelijk uit zeg ! Met die prachtige toefjes!
BeantwoordenVerwijderendank je emma!
BeantwoordenVerwijderenhij is ook wel echt lekker....zeker eens uitproberen
liefs
Wow, zo mooi! ��
BeantwoordenVerwijderendank je Annelies!
Verwijderenliefs
Ik kan me dat voorstellen, dat deze taart ongelooflijk lekker moet zijn!
BeantwoordenVerwijderenAls iemand zo'n taart voor mijn verjaardag zou maken, dan zouden de tranen me spontaan in de ogen springen. Tijd noch moeite heb je bespaard. Want dit is wel een receptje waarvoor je rustig de tijd moet nemen en toch ook wel wat moeite moet doen, zo te lezen.
klopt helemaal...heb er toch wel een uur of 4 werk aan gehad
Verwijderenmaar met liefde en een beetje geduld gemaakt...dat loont blijkbaar!
liefs
Dat is er ook wel duidelijk aan af te zien!
VerwijderenZiet er heerlijk uit! Groetjes
BeantwoordenVerwijderendank je!
Verwijderenliefs
Ziet er heerlijk uit! Groetjes
BeantwoordenVerwijderenZiet er zo smeuïg uit met die toefjes! Hmmm
BeantwoordenVerwijderendank je sarah...is hij ook :-)
Verwijderenliefs
Wat een gave taart, bijna zonde om op te eten met al die mooie toefjes!
BeantwoordenVerwijderendank je daniëlle...is hij ook maar toch maar gedaan en het heeft gesmaakt!
Verwijderenliefs
Wauw! Wat een mooie cake, en wat ziet die er heerlijk uit! :) Wat een werk zeg!
BeantwoordenVerwijderendank je wel lianne!
Verwijderenhet was een groot werk maar het was de moeite waard!
liefs