feestbuche
het is hier (weeral) lang stil geweest maar ik heb niet stil gezeten :-)
de eerste week van de vakantie is voorbij gevlogen en met 3 kids is er altijd wel iets te doen
tijdens deze periode is het atlijd leuk om tijd te maken voor vrienden en familie
en dat hebben we dan ook uitbundig gedaan
we hebben een winter barbeque gehouden, onze ouders zijn komen eten, een oud collega is op bezoek geweest, met de kids naar de cinema geweest, shopping gedaan en voorbereidingen gemaakt voor de kerstpakjes, Kerst gevierd en uitgewaaid aan de zee
dus misschien wel te begrijpen dat hier maar zeer weinig op komt
ik heb een heerlijke buche gemaakt toen onze ouders zijn komen eten
gewoon op goed geluk gemaakt en eerlijk: hij was heel lekker (en beter dan bij de bakker)
alhoewel het niet echt tijd meer is voor een buche, wil ik hem toch met jullie delen
je kan hem zeker nog klaar maken voor oudjaar
bron: jeroen meus
wat hebben we nodig
5 eieren
100 gr suiker
65 gr bloem
40 gr amandelpoeder
40 gr cacaopoeder
1 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
enkele druppels vanille-extract
250 gr mascarpone
250 gr speculaaspasta
100 gr speculooskoekjes
2 dl room
1 vanillestokje
100 gr witte chocolade
hoe maken we het
verwarm de oven voor op 180°
splits de eieren en doe 50 gr suiker bij de eierdooiers en klop in de keukenmachine tot een ruban
roer de bloem, amandelpoeder, bakpoeder en cacaopoeder door het beslag
voeg wat vanille-extract toe en de speculaaskruiden en meng alles goed door elkaar
klop de eiwitten stijf en voeg op het einde 50 gr suiker bij
spatel het eiwit door het beslag
vet een bakplaat in met wat boter en bekleed met bakpapier
giet het beslag op de bakplaat en strijk met een paletmes helemaal glad
bak de biscuit 15 min in de oven
haal de bakplaat uit de oven, leg op de biscuit een verse keukenhanddoek
keer om en laat de biscuit afgedekt afkoelen
meng de mascarpone met de speculaaspasta en doe er enkele druppels vanille-extract bij
plet de speculaaskoekjes in een vijzel en voeg ze toe aan het mascarponemengsel
haal het bakpapier van de biscuit en bestruik het met het mascarponemengsel
rol de biscuit voorzichtig op
het kan zijn dat hij hier en daar wat scheurt maar dat is op zich niet zo erg
verpak de biscuit rol in plastic huishoudfolie en laat rusten in de koelkast
snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit
voeg deze toe aan de room en klop stijf
plet wat speculaaskoekjes in de vijzel
haal de biscuit uit de rol en snij beide poepjes af zodat beide kanten mooi zijn
doe de opgeklopte room in een spuitzak en versier hiermee de biscuit
werk af met kruimels van speculaas en geraspte witte chocolade
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
de eerste week van de vakantie is voorbij gevlogen en met 3 kids is er altijd wel iets te doen
tijdens deze periode is het atlijd leuk om tijd te maken voor vrienden en familie
en dat hebben we dan ook uitbundig gedaan
we hebben een winter barbeque gehouden, onze ouders zijn komen eten, een oud collega is op bezoek geweest, met de kids naar de cinema geweest, shopping gedaan en voorbereidingen gemaakt voor de kerstpakjes, Kerst gevierd en uitgewaaid aan de zee
dus misschien wel te begrijpen dat hier maar zeer weinig op komt
ik heb een heerlijke buche gemaakt toen onze ouders zijn komen eten
gewoon op goed geluk gemaakt en eerlijk: hij was heel lekker (en beter dan bij de bakker)
alhoewel het niet echt tijd meer is voor een buche, wil ik hem toch met jullie delen
je kan hem zeker nog klaar maken voor oudjaar
bron: jeroen meus
wat hebben we nodig
5 eieren
100 gr suiker
65 gr bloem
40 gr amandelpoeder
40 gr cacaopoeder
1 koffielepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
enkele druppels vanille-extract
250 gr mascarpone
250 gr speculaaspasta
100 gr speculooskoekjes
2 dl room
1 vanillestokje
100 gr witte chocolade
hoe maken we het
verwarm de oven voor op 180°
splits de eieren en doe 50 gr suiker bij de eierdooiers en klop in de keukenmachine tot een ruban
roer de bloem, amandelpoeder, bakpoeder en cacaopoeder door het beslag
voeg wat vanille-extract toe en de speculaaskruiden en meng alles goed door elkaar
klop de eiwitten stijf en voeg op het einde 50 gr suiker bij
spatel het eiwit door het beslag
vet een bakplaat in met wat boter en bekleed met bakpapier
giet het beslag op de bakplaat en strijk met een paletmes helemaal glad
bak de biscuit 15 min in de oven
haal de bakplaat uit de oven, leg op de biscuit een verse keukenhanddoek
keer om en laat de biscuit afgedekt afkoelen
meng de mascarpone met de speculaaspasta en doe er enkele druppels vanille-extract bij
plet de speculaaskoekjes in een vijzel en voeg ze toe aan het mascarponemengsel
haal het bakpapier van de biscuit en bestruik het met het mascarponemengsel
rol de biscuit voorzichtig op
het kan zijn dat hij hier en daar wat scheurt maar dat is op zich niet zo erg
verpak de biscuit rol in plastic huishoudfolie en laat rusten in de koelkast
snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit
voeg deze toe aan de room en klop stijf
plet wat speculaaskoekjes in de vijzel
haal de biscuit uit de rol en snij beide poepjes af zodat beide kanten mooi zijn
doe de opgeklopte room in een spuitzak en versier hiermee de biscuit
werk af met kruimels van speculaas en geraspte witte chocolade
resultaat
smakelijk
liefs
ohladybake
Mmm, dat ziet er weer heerlijk uit! Ik heb hier nog vrij veel (sinterklaas) speculoos liggen, dus misschien moet ik dit toch maar eens proberen!
BeantwoordenVerwijderenZeker doen Annelies! Is echt heel lekker en niet zwaar
VerwijderenLiefs
Jongens jongens, wat een werk is hier weer van gemaakt! Het mag warempel een 'kunstwerk' genoemd worden.
BeantwoordenVerwijderenMaar dat van die 'poepjes', daar zou ik misschien toch even 'kontjes' van maken om misverstanden bij de Nederlandse lezers te voorkomen. ;-)
Ik wens je een mooi uiteinde en alvast alle goeds voor 2016!
Ik zal er rekening mer houden :-)
VerwijderenDank je voor mooie woorden!
Liefs