baileys truffels
ik wil iedereen eerst en vooral een fantastisch 2016 toewensen!
dat het een jaar mag worden met heel veel plezier, liefde, geluk, vriendschap en alles wat jouw gelukkig kan maken
heel vreemd, maar voor mij is 2016 precies het jaar waar heel veel zal gebeuren
zo voelt het toch aan maar we zullen wel zien
in elk geval ben ik bezig met leuke dingen die hier binnenkort wel zullen verschijnen en ik heb me ook voorgenomen om toch iets meer en beter te bloggen
vooral dan terug elke week een blogje schrijven met iets zoets en mijn best doen om de foto's van betere kwaliteit te voorzien (maar deze is nog niet zo geslaagd maar we werken eraan)
als je de komende weken nog moet gaan nieuwjaren bij vrienden en familie, maak dan gewoon deze truffels en geef ze als cadeau...ze zullen met plezier verorberd worden
heel veel fun in 2016!
bron: zoet en verleidelijk
wat hebben we nodig
100 gr pure chocolade
50 gr melkchocolade
125 gr boter
125 gr poedersuiker
2 el cacaopoeder
1 el oplos espresspoeder
60 ml baileys
gekruimelde speculooskoekjes
hoe maken we het
smelt beide soorten chocolade au bain-marie en voeg een halve el espressopoeder toe
roer de boter en de poedersuiker tot een romig mengsel
roer het cacaopoeder, het resterende espressopoeder, baileys en de gesmoten chocolade er geleidelijk aan door
schep het chocolademengsel in een kom en zet 12 uur in de frigo om te laten opstijven
verkruimel de speculaaskoekjes in een blender
rol balletjes van de chocolade en roer door de speculaas
bewaar de bonbons in de koelkast en haal ze een kwartier voor serveren uit
hoe ziet het eruit
smakelijk
liefs
ohladybake
dat het een jaar mag worden met heel veel plezier, liefde, geluk, vriendschap en alles wat jouw gelukkig kan maken
heel vreemd, maar voor mij is 2016 precies het jaar waar heel veel zal gebeuren
zo voelt het toch aan maar we zullen wel zien
in elk geval ben ik bezig met leuke dingen die hier binnenkort wel zullen verschijnen en ik heb me ook voorgenomen om toch iets meer en beter te bloggen
vooral dan terug elke week een blogje schrijven met iets zoets en mijn best doen om de foto's van betere kwaliteit te voorzien (maar deze is nog niet zo geslaagd maar we werken eraan)
als je de komende weken nog moet gaan nieuwjaren bij vrienden en familie, maak dan gewoon deze truffels en geef ze als cadeau...ze zullen met plezier verorberd worden
heel veel fun in 2016!
bron: zoet en verleidelijk
wat hebben we nodig
100 gr pure chocolade
50 gr melkchocolade
125 gr boter
125 gr poedersuiker
2 el cacaopoeder
1 el oplos espresspoeder
60 ml baileys
gekruimelde speculooskoekjes
hoe maken we het
smelt beide soorten chocolade au bain-marie en voeg een halve el espressopoeder toe
roer de boter en de poedersuiker tot een romig mengsel
roer het cacaopoeder, het resterende espressopoeder, baileys en de gesmoten chocolade er geleidelijk aan door
schep het chocolademengsel in een kom en zet 12 uur in de frigo om te laten opstijven
verkruimel de speculaaskoekjes in een blender
rol balletjes van de chocolade en roer door de speculaas
bewaar de bonbons in de koelkast en haal ze een kwartier voor serveren uit
hoe ziet het eruit
smakelijk
liefs
ohladybake
Dat is een heel geslaagd pralineke om het nieuwe jaar feestelijk mee in te luiden!
BeantwoordenVerwijderenJe moet er wel wat geduld voor hebben (het chocolademengsel moet immers een poosje opstijven), maar verder is het niet moeilijk om te maken en dan héb je ook wat. ;-)
Ik wens je een héél goed jaar Annelies en ik kijk nu alvast uit naar je wekelijkse zoetigheden. Dat alle leuke dingen die op til zijn ervan mogen komen dit jaar. xxx
dank je wel!
BeantwoordenVerwijderenhet moeilijkste is inderdaad wel om er even af te blijven maar het is het wachten waard!
liefs
Kan de Baileys vervangen worden? Ik werk niet met drank. Het zijn dan wel Baileys truffels dus misschien is het te veel gevraagd... Ze zien er heerlijk uit in ieder geval!
BeantwoordenVerwijderenHoi Mariska, je kan de baileys vervangen door hazelnootmelk of amandelmelk. Laat zeker weten hoe ze smaakten.
VerwijderenZe zijn heerlijk...al zeg ik het zelf!
Liefs
Mmmm truffels!! Wil ik al zolang eens maken want ben er verzot op! Bedankt om dit recept te delen :-D x
BeantwoordenVerwijderengraag gedaan Sarah!
Verwijderenen laat eens weten wat je ervan vindt!
liefs
Oh lekker! Als ik eens aan de zee ben, koop ik me altijd een zakje dranktruffels. Deze ga ik voor een speciale gelegenheid eens zelf maken :)
BeantwoordenVerwijderenmoet je zeker doen!
Verwijderenliefs